Mjesec eduroama 2016.


Globalni sustav eduroam je sustav koji korisnicima iz sustava znanosti i obrazovanja omogućava siguran, jednostavan i za krajnjeg korisnika besplatan pristup Internetu (najčešće bežičnim putem) s računala ili pametnog telefona na mnogim lokacijama širom Hrvatske i svijeta uporabom jedinstvenog elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Sveučilišni računski centar Srce, kao koordinator usluge eduroam, u predstojećem razdoblju poduzimat će niz aktivnosti vezanih za promociju i popularizaciju eduroama.

U vremenu od 11. travnja do 11. svibnja Srce organizira događanje pod nazivom Mjesec eduroama 2016. kojim želimo još više približiti uslugu eduroam krajnjim korisnicima akademske i istraživačke zajednice - studentima, nastavnicima i istraživačima.

U navedenom vremenu mjerit ćemo broj novih korisnika koji su započeli koristiti eduroam na način da su za početnu konfiguraciju svog uređaja iskoristili sustav "eduroam installer" dostupan na adresi http://installer.eduroam.hr.

Tijekom održavanja Mjeseca eduroama 2016. održavat ćemo radionice o stanju usluge eduroam. Radionicama mogu prisustvovati predstavnici matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr i krajnji korisnici koji žele saznati više informacija o usluzi eduroam.

Na kraju događanja, u Srcu će biti organizirana dodjela plaketa ustanovama koje će prema rezultatima mjerenja imati najveći postotak novih korisnika u odnosu na ukupan broj korisnika u AAI@EduHr imeniku ustanove.

Više informacija o usluzi eduroam i Mjesecu eduroama 2016. dostupno je na web adresi www.eduroam.hr.