MATLAB za studente

Mathworks MATLAB je dostupan za instalaciju na osobnom računalu svim studentima i zaposlenicima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, zajedno sa svim potrebnim toolboxima.

Za početak potrebno se registrirati, te nakon toga prijaviti na Matlab stranicu sa svojim korisničkim imenom dodijeljenim od strane Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Nakon što je potvrđena registracija od strane Mathworksa za unešeni TVZ mail, potrebno je na osobnom profilu odabrati akademsku licencu kao na slici ispod.


Nakon što je akademska licenca odabrana (korisnik biva preusmijeren na https://www.mathworks.com/licensecenter od kuda se upravlja dodjeljenom licencom) potreno je odabrati karticu Install and Activate kao na slici ispod.

Nadalje je potrebno odabrati Download Installer i željenu verziju MATLAB softvera, te pratiti daljnje upute za instalaciju.

NAPOMENA: MATLAB softver se aktivira na željenom osobnom računalu uz pomoć dodijeljene TVZ mail adrese koja se unosi prilikom preuzimanja i instalacije istog, te nisu potrebne dodatne licenčne datoteke.

Eduroam

Služi za spajanje na WiFi mrežu na drugim akademskim ustanovama kao i u studentskim domovima.

Za pristup koristiš svoj TVZ korisnički račun, a upute kako se spojiti imaš na linku.

 

Ako imaš problem spajanja na Eduroam s Linux-based sustava, pogledaj moguće rješenje.